Skip to main content

Eliska Kovacikova

Född 1992 i Slovakien, verksam i Stockholm.
Jag undersöker teman som rymd och rumsligheter genom både analoga och digitala grafikbaserade uttryck. Mellanrummen i bilden, den djupa svärtan och den orörda pappersmassan, är lika centrala som formerna. Jag leker med tanken om vad som är enheter och delar genom en pågående undersökning som jag kallar för space analysis.
Genom den plockar jag isär tung arkitektur som broar, lyftkranar och massiva väggar som istället blir byggstenar i nya landskap med abstrakta former och linjer.

Det centrala i mitt arbete med grafik är att undersöka gränserna för detta medium genom experiment med skala, lager och komposition i process med etsning, tryck och färg. Det är viktigt för mig att experimentera och utveckla olika tekniker och uttryck genom andra medier, som bland annat teckning, grafik, skulptur, och platsspecifika installationer.

Min utbildning är inom olika trycktekniker och jag är examinerad vid Academy of Fine Arts and Design i Bratislava, Slovakien och har studerat i Finland, Litauen, Ryssland och vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Se film om Eliska Kovacikova

Kontakt