Skip to main content

Anja Larsson

Jag är textilkonstnär, uppvuxen i Tibro, och har i drygt 30 år haft min ateljé på Billingens västsida i Norra Lundby.  

Textilt handtryck kom jag i kontakt med under mitt år på Hellidens folkhögskola 1979. Jag arbetar sedan dess med textiltryck. 1985, under mina studieår i Göteborg, började jag arbeta med nät och nätknytning. Nätets uttryck, subtilt och genomskinligt, är lockande och intressant. Jag använder mig också av broderi som uttrycksmedel. Ett eftertänksamt arbetssätt, estetiskt och vackert, tids- och kunskapskrävande. 

Sedan 2009 är jag även engagerad i ”Aspelid AB, Möbler & Inredning”, en firma som arbetar med problemlösning och tillverkning av specialinredningar t.ex. textilförvaringsskåp för kyrkliga textilier, utställningsverksamhet och köksinredningar där okonventionella lösningar krävs.

Koppargrafik har jag stött på under mina utbildningar, både på Helliden och i Göteborg. 
2016 blev jag medlem i Skaraborgs Konstgrafiska verkstad. Mitt förhållande till koppargrafik är ”gott”. Jag njuter av tiden när jag arbetar i verkstaden i Skövde.  
Mina bilder utgår oftast från ett foto. Jag tycker mycket om att arbeta med flera tekniker på samma plåt och bilden byggs upp och utvecklas. Jag har inget ”färdigt” mål. Jag brukar också använda flera färger, trycka monoprint. Kanske är min grafik ”textil”?  

Anja Larsson N. Lundby Rosenberg 532 93 Axvall
tel. 073 022 79 60

Kontakt