Skip to main content

Samarbeten och utbyte

Ett utvecklat samarbete finns speciellt med övriga grafikverkstäder i Västra Götalandsregionen. Verkstaden är också medlem i riksorganisationen för kolletivverkstäder RKV. 
Sedan 2012 ingår verkstaden i ett internationellt nätverk av verkstäder i Europa, ENDEGRA. Verkstaden deltar även i utbytesprogram, Artist in Residence. 

Jan Kromke från Dresden, Tyskland var Artist in Residencekonstnär hos Skaraborgs konstgrafiska verkstad 1 – 30 september 2021.
Hans vistelse var ett led i verkstadens utbytesprogram med Grafikwerkstatt Dresden.

Jan bokades inpå vandrarhemmet Östergården i Skövde. Han arbetar med färgträsnitt och hade en uppskattad visning av sitt arbetssätt för verkstadens medlemmar den 22 september. Jans önskemål var också att kombinera sina träsnitt med litografi. Han gavs möjlighet att arbeta i Tidaholms litografiska verkstad under en vecka, vilket var ett tecken på gott samarbete mellan grafikverkstäderna i länet.
En utflykt gjordes till Skara, där förutom Skara domkyrka två utställningar besöktes, den ena på Västergötlands museum där Martin Hansson ställde ut sina skulpturer/installationer, och Bladhska galleriet där Mats Svensson visade grafik. Varnhem besöktes också, där bland annat utställningen ”Kata gård och vikingatiden” besågs. Jan företog också egna utflykter, både med cykel och med buss runt om i länet.
I utbytesprogrammet ingår förstås också att vi ska skicka en konstnär till Dresden. Maria Heed är utsedd och kommer om allt går väl att besöka Dresden under 2022.