Ingrid Tengelin

Nu för tiden arbetar jag med konst på heltid, tidigare har jag varit yrkesverksam som lärare. Jag är infödd västgöte och här har jag min plattform. Förutom grafiken målar jag i olja och akvarell.

Grafik passar mig bra eftersom det är en kombination av skapande och hantverkskunnande. Jag arbetar framför allt med akvatinttekniken. Fotopolymer, sockerakvatint, torrnål och kollografi är också spännande. De senaste åren har jag arbetat en del med screentryck.

Djur är viktiga i min grafik. Jag finner dem fascinerande och ikläder dem mänskliga egenskaper. Lejon och pantrar har varit ett genomgående tema under en period där lejonflickan står för mod och självtillit och lejonmannen står för styrka skydd och hopp.

Sökandet efter livets mening är ett annat tema liksom kvinnans och moderns kraft i historien. Jag tycker om att vara i kyrkliga rum där historiens vingslag återpeglar sig. Alltifrån asatro till kristendom.

Religion för mig är inte att tro på högre väsen. Vi skapar vår egen andlighet under den tid vi lever, det eviga livet är våra efterkommande.

Att skapa ger mening.

Jag har fått min utbildning på Skaraborgs konstgrafiska verkstad.

Kontakt

Verksamheten medfinansieras av Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Skövde kommun. Vi har erhållit utrustningsbidrag från Kulturrådet.

Västra Götalandsregionen
Kulturrådet
NBV
Skövde Kommun
  • Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad
    En kollektivverkstad i Skövde
    Copyright © 2022 - Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad. Trädgårdsgatan 7, 541 30 SKÖVDE - Telefon: 0500-48 26 86