Skip to main content

Hillevi Nagel

På Skaraborgs konstgrafiska verkstad jobbar jag med fotobaserad grafik; så kallad imagon eller fotopolymer. Bilderna får ett annat uttryck med den grafiska tekniken jämfört med en fotografisk utskrift. Det blir en slags tyngd i bilden, som jag tycker förstärker innehållet.

Det är roligt att jobba konkret med sina händer som omväxling till det stillasittande arbetet framför en skärm. Det känns lite grand som att komma tillbaka till det hantverksmässiga förfarandet som det innebar att jobba i ett mörkrum.

Jag är utbildad vid Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet och har arbetat som frilansfotograf inom reportage och information. På senare år har jag gradvis gått över till att arbeta med egna fria bilder. Dessa har jag framförallt visat i form av böcker men också på utställningar. Min fjärde och senaste bok – Mörkerseende – har nyligen publicerats. Flera av bilderna i den har jag även tryckt som imagon.

Jag har mina rötter i den dokumentära fotografin och hämtar inspiration och motiv från ”verkligheten." Ögonen är mitt främsta verktyg. De söker efter bilder som speglar och väcker respons i mig. Det blir som en upptäcktsresa på två plan. I det yttre letar jag efter det inre.

 

Kontakt