Skip to main content

Anders Johansson
Konstfotograf

Jag är född 1948 i Sala men bosatt i Mariestad sedan 2007. Kameror har följt mig genom hela livet, men teknikerna har växlat. Jag är självlärd inom fotografi och kom in i Skaraborgs Konstgrafiska verkstad genom fusionen av tidigare Medieverkstán. Det var främst mitt intresse för den fantastiska storskrivaren som drog. Men även möjligheter att successivt lära om andra bildkonsttekniker.

Som konstfotograf vill jag fånga ögonblicket! Det som finns när jag går förbi, sitter och betraktar omgivningen eller försöker extrahera det lilla – eller det stora – ur ett annat perspektiv. Det kameran ser är inte alltid det du och jag ser. Och då kan allt bli förtrollat.

Inte exakt, inte alltid skarpt, kanske inte precist – men förtrollat! Jag manipulerar aldrig en bild. Det du ser har kameran sett. Det är kameran som målar. Häri ligger det spännande operfekta! ”Kameran är min pensel – världen är min palett!”

Ingen massproduktion! Varje bild görs i endast 1 signerat exemplar som Giclée Fine Art Print på högkvalitativa papper. I några fall trycks bilden på canvasduk eller monterad på akrylglas. I enstaka fall skapar jag posters i A3-format i max 10 numrerade ex.

Kontakt