Trädgårdsgatan 7,  541 30  SKÖVDE
Tel. 0500-48 26 86
E-mail: skgv@telia.com

Rolf Arvidsson

Född 1941
Bosatt i Skövde

E-post:
Hemsida:www.rolf-arvidsson.se

 

Om mitt skapande

Jag föddes i Husaby, Göttorp närmare bestämt, 1941 och lämnade som tjugoåring hembygden för studier, utbildning och arbete i Skåne och Stockholm. 1976 återvänder jag till Skaraborg tillsammans med familjen och vi bosatte oss i Skövde.

Har sedan några år tillbaka arbetat med koppargrafik på Skaraborgs konstgrafiska verkstad i Skövde. Handledare har varit konstnären Mats Svensson.

Frånsett någon kurs i krokiteckning under studietiden började min konstnärsbana när jag fick en akvarellåda av familjen i julklapp 1999. Familjen ansåg att jag ägnade allt för mycket tid åt mitt arbete som verksamhetsansvarig för barnpsykiatrin i Skaraborg, vilket säkert var en riktig iakttagelse.

Jag började så smått att använda min julklapp men tog väl fart först när jag genom en arbetskamrat kom med på en kurs i akvarellmålning hos Leif ”Broddetorpar´n” Holgersson. Det blev sedan många kurser ned ”Broddetorpar`n” där jag fick ta del av hans gedigna kunskap och erfarenhet i akvarellmålning.

Under senare år har jag deltagit på akvarellkurs hos bl.a. konstnärerna Håkan Lager Kungsbacka, Göran Rücker Stockholm och Ninnie Eriksson Falköping.

Jag är medlem i
KAC, Kulturarbetscentrum Skövde där jag också har förtroendeuppdrag. Är också medlem i Skaraborgs konstgrafiska verkstad, Nordiska Akvarellsällskapet liksom Akvarell Sällskapet Spray i Stockholm och i Skövde allmänna konstförening.