Ny föreståndare på verkstaden

Hej!

Det var roligt att få frågan om att bli Er nya föreståndare och nu ser jag fram emot att lära känna verkstaden och Er alla medlemmar. På 80-talet var jag medlem men det blev ingen grafiker av mig, då. På den tiden var jag föreståndare på Binnebergs Tingshus och ville utveckla mitt måleri i lugn och ro efter utbildning på KV:konstskola i Göteborg och Forums målarskola i Malmö. Efter några år i Binnberg gifte jag mig och fortsatte måla i Indien när barnen var små. När vi kom tillbaka till Sverige utbildade jag mig på Skövde högskola och blev gymnasielärare i medieämnen i Falköping. På högskolan lärde jag mig hantera video, desktopp,  Illustator och Photoshop som jag blev än mer förtrogen med på medieprogrammet i Falköping.

När barnen inte behövde försörjas längre tog jag upp mitt måleri med projektet 1000 Tranor för Livet. I projektet ingår bland annat att göra utställningar, nu senast på Bildkällan i Falköping. 19 februari har jag vernissage på Bladska i Skara. Sedan ett antal år är jag också ordförande i Falbygdens konstförening där jag fått användning för kunskaper i bokföring och fakturering.
Hoppas nu att mina kunskaper och erfarenheter ska komma väl till pass i rollen som föreståndare för verkstaden

Vänligen Eva-Lill Nilsson 

Verksamheten medfinansieras av Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Skövde kommun. Vi har erhållit utrustningsbidrag från Kulturrådet.

Västra Götalandsregionen
Kulturrådet
NBV
Skövde Kommun
  • Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad
    En kollektivverkstad i Skövde
    Copyright © 2022 - Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad. Trädgårdsgatan 7, 541 30 SKÖVDE - Telefon: 0500-48 26 86