Trädgårdsgatan 7,  541 30  SKÖVDE
Tel. 0500-48 26 86
E-mail: skgv@telia.com

Skaraborgs konstgrafiska verkstad

Verkstaden är en konstnärsägd kollektivverkstad som med stöd av Västra Götalands-regionen och Skövde kommun byggts upp i Rosa Huset i Skövde. Föreningen bildades 1981 och hösten 1982 kunde verkstaden tas i bruk och sedan dess har den gett Skaraborgs yrkesverksamma konstnärer goda möjligheter att tillämpa och fördjupa sina grafiska kunskaper.

Här kan du läsa verkstadens verksamhetsberättelse 2018 i pdf-format

Stöd och samarbete

Vår verksamhet stöds av Västra Götalandsregionen kulturnämnden och
Skövde kommun.
Vi har också fått utrustningsstöd från Kulturrådet.


Vi samarbetar också med Nykterhetrörelsens Bildningsverksamhet NBV

Välutrustad verkstad

Ett 70-tal medlemmar (aktiva och vilande), de flesta från Skaraborg, har tillgång till en mycket välutrustad verkstad för flera olika grafiska tekniker,
se rubriken "utrustning & tekniker".

Verkstadens föreståndare

Verkstaden har en föreståndare som arbetar deltid tisdag & torsdag kl. 9-14.
Det ger god ordning och möjlighet till en hjälpande hand. Nuvarande föreståndare är Eva Riise telefon:070-5560805 eller mail skgv@telia.com

Hedersmedlemar

Berndt Jutemar Berndt Jutemar tilldelades hedersmedlemskap vid årsmötet den 5 mars 2019. Berndt Jutemar var en av verkstadens grundare 1981och har sedan dess verkat i olika roller inom verksamheten. Han har inte minst verkat för utbildning inom konstgrafiken och spridande av konstgrafiken.

Medlemskap

Den som ansöker om medlemskap ska behärska minst en men gärna flera grafiska tekniker så väl att självständingt arbete är möjligt. Den som söker om medlemskap ska också vara beredd att delta aktivt i föreningens verksamhet.

Ansökan om medlemskap inlämnas till styrelsen/ föreståndaren. Det går bra att lämna in ansökan när som helst under året. Ansökan ska omfatta:
- 10 grafiska blad.
- En kort beskrivning av dig som söker, ca 1 sida.

Det går bra att kontakta verkstadens föreståndare för mer information.

Medlemskap ger möjlighet att använda verkstaden samt förvara tryck för försäljning i galleriet. Medlemmar presenteras på hemsidan och har möjlighet att delta i kurser och andra aktiviteter.

Vårt galleri - Ett rum och fyra fönster

Ett rum och fyra fönster är vårt galleri som kan användas av medlemmarna. I denna lokal finns också tryck till försäljning.

Vän med verkstaden

Som vän stödjer man verkstadens verksamhet geom att köpa vänmappen. Denna vänmapp ges ut varje år och innehåller två grafiska blad gjorda av konstnärer knutna till verkstaden. Läs mer

Grafikbank

Här kan du göra ett inköp eller få en grafikutställning till din arbetsplats. Medlemmarnas grafiska blad finns både för visning och till försäljning.

Beställ en egen upplaga

Vi har också möjlighet att till just din konstförening eller ditt företag trycka en grafikupplaga som blir unik.